Aegon en Delta Lloyd zien startershypotheek Blok niet zitten

Publicatiedatum: 08-05-2013

De nieuwe startershypotheek, een initiatief van Minister Stef Blok van Wonen stuit opnieuw op weerstand uit de markt. Nadat banken eerder al aan hadden gegeven de nieuwe hypotheekvorm te complex te vinden maken Aegon en Delta Lloyd nu bekend de nieuwe hypotheek, ook wel bekend als de duo-hypotheek of Blok-hypotheek niet te gaan voeren. De hypotheek zou te complex zijn.

Ook Nationale Nederlanden zegt te twijfelen of de hypotheekvorm eigenlijk wel voordeliger is voor starters. De nieuwe hypotheekvorm bestaat eigenlijk uit twee hypotheken die tegelijkertijd worden afgesloten waardoor de starter op de woningmarkt begint met een lage aflossing. Lees hier hoe de Blok-hypotheek precies werkt.

De Blok-hypotheek kan sinds de bekendmaking al op flinke kritiek rekenen. Zo stellen financieel specialisten dat de hypotheekvorm te complex is aangezien het gaat om twee hypotheekvormen die fiscaal verschillend worden behandeld. Ook zou de starter bij een Blok-hypotheek duurder uit zijn dan een gewone annuïteitenhypotheek.